RIBA Pews and Perches Competition 2012

As part of London Festival of Architecture 2012, RIBA London invited architecture students, recent graduates and emerging practices from across London to create one-off public benches in the new entertainment destination, the London’s Pleasure Gardens.

This is a bench for lovers, a billboard of sorts for the London Pleasure Gardens and a place to flirt, to court.

Taking reference from the bold typography present on the currently neglected Millennium Mills, a former flour-power-house, the bench is a playful reaffirmation of the area’s industrial heritage and literal nod towards its future context.

To elevate the bench from its industrial and brutal origins, we proposed using recycled computer monitor glass as fine aggregate to create a material which offers lustre and sparkle and delight.

Judging took place in February 2013 by a panel that included RIBA London, London’s Pleasure Gardens, Wallpaper* and Studio
Weave.

Dimensions:
2590mmW 400mH 350mmD Exc Heart

Value:  N/A

Client:  London Pleasure Gardens

Status:  N/A