Split Level Apartment, Snaresbrook, London

Located in Snaresbrook, east London, we were appointed for the significant renovation and remodelling of this split level Victorian apartment.

Early investigations revealed that the home had been stripped of many of its founding features and suffered greatly in terms of circulation and quality of natural light to the lower level.

Our approach sought to introduce a new datum that wraps the upper floor, hosts built in furniture and continues to form the new self-fabricated CNC stair.

We like to think of this datum, or ribbon of sorts, as a reinterpretation of traditional wainscotting and dado rail; offering protection to the walls whilst also providing enhanced character, warmth, storage – and through increasing its depth, a place to display our Client’s cherished items.

To adequately resolve the scheme, the studio drew many of the components for automated construction – working closely with our trusted craftspeople to produce a highly tailored response to our Client’s needs.

Photography by Daniel Hewitt and Carl Trenfield Architects

Value:  Undisclosed

Client:  Private

Status:  Completed Summer 2014

Awards:  World Interiors News Awards 2015 – Long listed (ongoing)