>C001 RIBA Pews and Perches

As part of London Festival of Architecture 2012, RIBA London invited emerging practices from across London to create one-off public benches in the new entertainment destination, the London’s Pleasure Gardens.

This is a bench for lovers, a billboard of sorts for the London Pleasure Gardens and a place to flirt, to court, to be.

Taking cues from the bold typography present on the neglected Millennium Mills; a former flour-power-house, the bench is a reaffirmation of the area’s industrial heritage and literal nod towards its future context.

To elevate the bench from its industrial and brutal origins, recycled computer monitor glass was proposed as a fine aggregate to create a material which offers lustre and sparkle.

Judging took place in February 2013 by a panel that included RIBA London, London’s Pleasure Gardens, Wallpaper* and Studio Weave.

Dimensions:
2590mmW 400mH 350mmD Exc Heart

Client
London Pleasure Gardens
Location
London, UK
Year
2012
Status
Competition
Team
Carl Trenfield